World White Wisdom

Den hvide middelklasse er vel globalt set så stor og selvfed at den i en nyimperialisistik tankegang har erobret sajberspæjs med udsagn som “alt findes på nettet”; “verden er blevet mindre” og “alle har adgang til information”.

Den hvide mands vaklen
Mon de tænker det samme i Burkina Faso og Ngolo? Eller har den jævne kineser indset den hvide mands frygt for at den gule mand med cykel og kurv er på vej til at overtage verdensmarkedet. Eller er det bare ligesom i ligestillingskampen: det er ikke ny normer, værdier og måder man vakler over for eller frygter, men ens egne værdier og normer, når andre har taget dem til sig*. I virkeligheden har den hvide mand det bedst med at være den eneste på tronen, så han kan skue ud over verden og tale i pluralis.

Uvidenhed er lige om hjørnet
Har alle fået adgang til WWW. Ja, hvis man kun kigger ind i sin sociale navle og piller rundt i fnulleret, men nej, hvis man kigger ud i verden. Man behøver ikke kigge ret langt før man finder folk, der kun besvarer der mail hver 14 dag eller udsagn som “jeg vil helst have en dotcom-adresse, så jeg også kan læse den i udlandet”, eller “jeg kan ikke komme på intranettet, jeg har kun INTERnet Explorer” .

At vi er så optagede af elektronik, nettet og information viser netop at det kun er i sin vorden. Vi er ikke nået særligt langt. Det er ikke en del af vores liv, som cowboybukser, sneakers, trykknaptelefoner, mikrobølgeovne, ure, briller, biler og mange andre opfindelser.

Det burde jo egentlig kun være hos farvehandlere at man beskæftigede sig med nuanceforskelle i kulør, men sådan er det ikke skruet sammen. Hvorfor KAN vi ikke bare sige at vi har nok, læne os tilbage og være tilfredse og så se hvem vi nu skal hjælpe med alt det overskud vi har. Danskere er forkælede, men det værste er at de ved det ikke engang selv… men når vi ser på om hele verden er på nettet, så skal vi se på mere end os selv.

*

* kvinder vil jo ikke være lige, de vil være mænd, som mænd er i stedet for at være accepterede som kvinder. Sorte vil heller ikke accepteres for at være sorte, men overtage de hvides værdier og normer. Asiatere får opereret deres “skæve” øjne og sorte kvinder retter krøllerne ud – give me a fro to go!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: