Fejlforståelser i dit arbejdsliv

Skulle egentlig skrive en anden artikel om at være projektleder, men er omsværmet af folk, der kriser for vildt over hvor de skal hen i deres arbejdsliv, nu hvor de er nået toppen af rutsjebanen og kan se, at der kun er en nedtur tilbage. Det fik mig lidt til at tænke over alt der ræs, kollegaer og venner, der går ned med stress, planer, karrierer, mål, ROI, value added dit og window of opportunity dat, MBA’ere og mastere. Her får du lige 10 stk tankegods fra hoften.

 1. Du tror du skal have en karriere…
  1. hvem har sagt det? Der er jo en eller anden der går på pension, hvor det sidste han lavede var at skovle dit lort igennem en oversvømmet kloak i Esbjerg. Glemte du lige at kun 15% af befolkningen i DK har en længere videregående uddannelse? At 1 mia mennesker i verden er helt uden strøm, helt. Og at 5” smartphone er ikke en del af menneskerettighedskonventionen. Du SKAL ikke blive til noget, der ER ikke noget at stræbe efter andet end luft og mad og sex og samvær og gøre sig klogere på tilværelsen. Prøv at leve med den tanke i en uge.
 2. Du tror at det er dit arbejde der skal gøre dig lykkelig…
  1. Hvad med at finde en lækker hobby, en sød kæreste, sport, en god bog, saml på kunst…brug tiden på noget andet der kan gøre dig lykkelig – nogen laver en kombi og onanerer på jobbet, den kommer tæt på, meeeen.
 3. Du tror at dit arbejde synes du er lige så fantastisk og uundværlig, som du synes dit arbejde er…
  1. HAHA, du er nul og en lort. Du er et navn på døren, en titel, som mange andre har eller kan få. Der er mindst 10 indere og 15 kinesere der kan det, du kan dobbelt så hurtigt. Når du er skredet, er du så godt som død. Hvor mange eks-kollegaer kan du navnene på? Tænker du på dem? En god arbejdsplads er måske et sted du får venner, som du ser, når du ikke er der mere. Men der er ingen der græder, når du går – i bedste fald hverken griner eller klapper de, når døren smækker.
 4. Dit arbejde er så vigtigt at du ikke behøver gøre det, der gør dig glad og tilfreds…
  1. Med mindre der er nogen der dør eller kommer i fængsel, hvis du ikke gør dit arbejde, så er det ikke vigtigt. Der er sååååå meget der ikke er vigtigt – reklamer, sodavand, legetøj, sportsvogne, mobiltelefoner, lædersko. Bøger – de er vigtige, mad er vigtigt, lægehjælp, skraldemænd. Der er ikke så mange der kan bære den medalje. Respekter dem der er den.
 5. Dit arbejde giver dig stress…
  1. Nej, du stresser dig selv med dit arbejde. Punktum. Prøv at sidde stille i 5 min…bare 3 min..ok 2 min SÅ! Tag tid og glo på de andre tosser, der spunser rundt og stresser. jesus hvor er de dumme. Hvad er det de laver? Du har ét liv – i værste fald – og det er det her du bruger det på? Ok, man skal tjene penge, men SKAL du arbejde 12-18 timer i døgnet for et revisions- eller advokatfirma? Eller leger i også bare “den der går sidst har vundet”.
 6. Du tror at dit arbejde er vigtigere end din partners alene målt på lønkroner…
  1. Bavl. I er vel begge to vigtige og føler i skal leve op til noget. Hvorfor være uansvarlig derhjemme, men ansvarlig på arbejdet? Giver ikke mening. Hank op og elsk.
 7. Du tror at du er dømt til at have det arbejde du har…
  1. Buhuuu, jeg kan ikke skifte, buhuuu, jeg får ikke den løn eller de ferier igen, buhuuu, jeg kan kun få dårligere jobs, buhuuu, der er ingen stillinger, der passer til mig. Nej, ikke når du er i krisetilstanden, så er man per definition modstander af sit eget projekt. Det er helt naturligt. Forandring er ikke rart før du er klar til at acceptere den elelr er tvunget til det. Sandheden er at du sgu nok finder ud af det, når du først har taget skiftet – hvordan var det lige du fik din første lejlighed, første job, første kæreste, første barn, første hus, første bil, første hund… osv. Du har sikkert prøvet en masse, men så blev du selvfed og magelig og glemte hvordan det var at stå ude i sneen med de hjemløse og spørge mor/far “har du ikke to kroner”.
 8. Du har ikke opdaget at du går op i hvad dine børn laver i skolen, men dine børn skider et langt stykke, hvad du laver på dit arbejde…
  1. Der er bare ingen der gider at høre om dit arbejde – jaja, de spørger, men så gider de jo heller ikke høre mere om det. Prøv at fortæl i 10 min til nogen om dit arbejde GAAAAAAB, det er jo sjovere at kigge op i fremmed, behåret mås. Du er sikkert nået et sted hvor ingen spørger, hvad du skal være, hvad du drømmer om, hvad du vil opnå. Det er slut. Bomben er sprunget. Du har din titel og så kan du sige den, som det stuerene, artige husholdningsapparat du er blevet til. CEO blippeløp, CIO blappelap, COO, pippelæp. Kan du salmer eller slås eller bestige et bjerg, så kan du fandme noget, det vil jeg høre om! Vågn op! Vidnerne er ved døren.
 9. Du ved ikke hvorfor du laver det du laver, og dybest set kan du skærer det ned til, at du er slave for en eller anden fedberg, der kører i en Audi A8 på vej til sin yacht i Sydfrankrig for at flipse kaviar på russiske lejepigers silikonelæber… (versionen kan varierer, men det er som regel der folk havner, når kun profitmaksimering er målet)
  1. Den stod vist ikke i jobbeskrivelsen hva? Nej, der tænkte du nemlig kun på dig selv, mig mig mig mig, min karriere, hvad får jeg….ikke noget med: hvorfor? giver det mening? gør vi en forskel? hvordan får jeg succes i hverdagen? Du blev håndfodret, og nu ser du på den tomme madskål med rumlende hjerne og hjerte. Her er plads til hulrum. I bedste fald ansætter man en coach, der kan bilde dig noget andet end, så kører bussen igen – far har godbider i posen, og du logrer. Find noget der giver mening, hvis ikke det er meningen, at det giver noget – eller…
 10. Du tror er deadlines er vigtige fordi nogen siger det…
  1. Arrrrhhh, ja. Deadlines. Majet majet vigtik. Datoer de er vigtige, men hvorfor? Det er de sjældent. Ofte er de vigtige fordi nogle andre paphatte i den anden ende var for langsomme og ikke kunne holde deres plan, og nu har du travlt, så den straf tager du jo bare BOHICA (bend over here it comes again). Hvis din chef klart kan forklare dig hvorfor og udsagnet ikke slutter med £$€, så er du på rette spor. Ellers er deadlines vigtige fordi det er rart at lave noget færdigt, som frikadeller eller en carport.

Problemet er desværre tosidigt for når du kommer hjem, så er Geordie Shore, De unge mødre sæson 15, Grey’s anatomy, Icetruckers, Breaking Bad, Wegner møblerne, ph-lamperne og meget andet heller ikke vigtigt. Så hvad er vigtigt?

Det vigtige, det er dig. Har du det godt?

One thought on “Fejlforståelser i dit arbejdsliv

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: