Var der mål…?

VM i fodbold har bragt det store spørgsmål ned på jorden – et utal af kameraer, mennesker og målinger sikrer at vi helt sikkert ved om der var mål.

Spørgsmålet er om det egentlig er det vi ønsker os? Vi efterstræber sandheden, ægtheden og oprigtigheden, men det vi taler mest om er svig, løgn, usikkerhed, uægthed. Vi efterstræber det perfekte, men dybest set ønsker vi det ikke.

Vi vil gerne have lov til at snige os om hjørnet for rødt, vi vil gerne have lov til at tale i mobil eller sms’e mens vi kører bil eller på cykel selvom det er til fare for os selv eller andre – du kører med en pistol for din tinding eller min – Vi vil ikke have sandheden om vores forældres eller bedsteforældres gøren og laden – vi vil allerhelst se dem som perfekte uopnåelige skabninger, som vi aldrig kan komme til at blive, ligesom vi selv elsker når vores unger opfatter os som uopnåelige fantastiske skabninger, der kan nå loftet har og har gjort vildere ting end vi troede muligt.

Så hvorfor er det at dommeren langsomt skal “forlade” banen og erstattes af elektronik og kameraer, når det han står for er det ypperligste mennesker står for: fejlbarlighed, usikkerhed og uvidenhed. Man kan ikke se og høre alt man ikke vurdere alt ens. Det er en del af spillet, det er et spil.

Fodbold, det er noget vi leger – derfor må man ikke bide, sparke eller slå. Eller bestikke medlemmer af FIFA. Det er sport og de Olympiske Lege hedder, ja: lege. Luk legen ind igen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: