Indernettet, stadig dumt som en dør

Vi prøver og prøver og prøver at gøre det lækkert at være på nettet, handle på nettet, søge på nettet og alligevel, så er det man får: mere af det samme og jeg mener DET SAMME.

Nixflix og færdig

lad os tage netflix – jeg ved stadig ikke om det er teenagestuderende eller en maskine de har til at foreslå film, men hvis jeg har set en film med Leonardo DiCaprio (hvis de har noget med ham), så forslår den flere film med ham, eller flere film med flyvemaskiner (The Aviator) eller flere film om Afrika (Blood Diamond); uden helt at skele til, at det jeg lige har set er kvalitetsfilm med en særlig handling eller der var en anden grund til at jeg så dem – thriller, andre skuespillere, uretfærdighed…. Der er kasserne lidt for store til at det er smart – faktisk mere irriterende. Fx var min største overraskelse filmen “Monsters” , der er en slags dokufiktion, der mest handler om imigrationsspørgsmålet mellem Mexico og USA og kærlighed over grænser frem for om monstre, ligesom Cloverfield måske handler mere om angst, fremmede, tilhørsforhold og opbrud fra ung til voksen og egentlig meget lidt om Godzilla, eller hvem det nu er, de har med i den hovedrolle. Men der findes ikke rigtigt en metaintuel kategori for “minedrift i afrikanske lande” eller “arbejdsforhold i afrikanske lande” eller “børnearbejde” eller “statsmagt vs. kærlighed” eller “fremmedangst personificeret ved store grimme dyr”, nej, det er bare Leonardo og Afrika og Monstre og Godz. vi kan svinge den op til. Mest irriterende er det når ens børn glemmer at skifte profil og forpester systemet med Dora Explorer eller Boog og Elliot og man så bombarderes med forslag om børnefilm, som man ikke kan slå fra. Geesus.

Komplett idiotisk

Samme sker så på facebook og hvor komplett nu ellers kan presse en reklame ind. Ja, jeg har lige købt en 1Tb Rugged ekstern harddisk hos Komplett; nu bombarderes jeg så med reklamer om eksterne harddiske…fra Komplett…, men jeg har jo købt en! Kæft det er dumt og spild af jeres reklameplads og min øjentid. Det er jo helt vildt. En 5-årig kunne gøre det bedre end det der har taget adskillige fuldvoksne, meget kloge, veludddannede mænd (!) at udvikle. Det er lidt ligesom: “uuhh, se vi har været 10 år om at lave en robot, der kan gå med en kop kaffe uden at spilde, se, nu vil vi servere den for professoren” – det hedder grundforskning og skal holdes uden for almindelige konsumenters territorier, det tager halvdelen af tiden at lave og opdrage et barn, der kan servere samme kop kaffe (sikkert kun en fjerdedel tid i Asien, med sådan nogle tiger “badass” moms”). Måske er de robotter…? Do:~ nå…

Af… ikke til…

Indernettet er bygget af mennesker, men måske ikke helt til mennesker? Der er mange fordele, men klart mange ulemper og irritationsmomenter, hvor det virker direkte dumt eller overkategoriserende, som når facebook mener jeg skal optage kontakt til adskillige østeuropæiske kvinder, der allerede har sendt mig en besked…joee, men modtage, nej. Eller når Spotify kommer med 80 forskellige “radio edition” og “remix” af det nummer du gerne vil høre; hvor er nummeret? Hvor er musikken?

Jeg er sikker på at der er en masse søde mennesker og gode meninger derude, men der er godt også nogle ting, der skulle blive lidt længere på skrivebordet til man kunne se det virkede, eller også bare holde sig til det der virker – men sådan er fremskridtet ikke. Vi lever nok altid lidt i dysfunktionalitetens land, når det kommer til opfindelser ligesom den nye “selfiestang” undrer mig – alene hvordan f*nden man tager billedet, når ikke kan nå kameraet, virker lidt imod hensigten – eller kan man ikke spørge sine venner om de vil tage et foto i stedet? Eller nogle forbipasserende. Er vi holdt helt op med at snakke med andre? Neglelaktørrer, sokkebånd, elektrisk håndsæbe, roterende brillepudsere, lysende saltkværne, der er en del ting man godt kunne være foruden, men når jeg kigger i Nettos næsten tomme trådkurve med blæsere som jeg kan sætte til cigarettænderen i bilen (fordi man har jo ikke en blæser i bilen, vel…?), så tænker jeg “det er nok bare mig, der ser lidt anderledes på det, men hvem er de andre?”

I øvrigt skal cigarettænderen nok snart have nyt navn, nikotintyggegummitænder klinger ikke helt så godt. Forslag?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: