Slap du bare af….om 6 mdr er du fyret

Mødte en bekendt i toget. Vi snakkede lidt om løst og fast – jeg om min nye uddannelse som coach, hvilket i sig selv var grænseoverskridende, da det tog tid at tage ordet i min egen mund: coach, lyder lidt som en rytter uden hest, men det har givet mere og mere mening efterhånden, som jeg har prøvet det af.

Nå, min bekendte fortalte mig at de havde en på arbejdet, hvis kone lige var blevet syg af cancer. Endnu et ord, der blot helt gennemtrægnende er sin egen pest i munden på folk – det ændrer sig aldrig. Han kunne ikke arbejde meget og lavede ikke noget pga. hans depressive tilstand, og det generede min bekendte, der er projektleder, som jeg er. Hvad skulle han nu med en der ikke bidrog til projektet, men bare hang og trak timer, der ikke kunne faktureres, men nu gjorde han som ledelsen sagde. De havde givet ham lov til at tage den med ro imens konens sygdomsforløb stod på. Om 6 mdr. når de regnede med at hans kone var igennem det, så havde man alligevel i sinde at fyre ham. Der stoppede min vejrtrækning lige et øjeblik, hvad? Eller nej! Hov? WTF! Det var bare for synd at fyre ham nu?

Først skal du lige igennem din krise, så dukker vi dig igen. Hvilken ledelsesform står det under? Hvorfor ikke netop der give manden 3 mdr med en person, der kunne udvikle ham, se på hele hans liv. Hvem ville ikke gerne have en der hver dag kom og spurgte hvordan du havde det, lagde en plan, så lyset i mørket og troen i tabet, så de små ting, der forsvinder i det buldrende mørke, der falder over ens hjerneaktivitet, når nogen siger cancer om dig, eller en der står dig nær.

Eller hvem ville ikke gerne bare have en chef, der kom og sagde: det her fungerer ikke i længden, vi skal lægge en plan for hvordan vi bedst muligt kommer videre – sammen eller hver for sig. Det kunne da være interessant om man var lige så grundig med at opsige folk, som med at ansætte folk. Eneste sted jeg har hørt om det, var nogle store fyringsrunder i en televirksomhed, men der må være flere, der med stolthed skiber medarbejdere videre i anerkendelse af at man har brugt hinanden til det man kunne. Vi kan ikke alle være høvding Langøre i Legoredo, der har holdt skansen i 30+ år. Nogle af os skal bare videre, men opsigelser og fyringer skal altid være et problem, men hvorfor egentlig?

Intet af det du laver betyder noget med mindre det betyder noget for dig. Og det betyder kun noget, hvis du betyder noget. Betyder kommer af “bedeuten”, at fortolke, forklare, gøre tydeligt. Din gøren betydeliggør dit liv: du viser andre hvad dit liv går ud på. Det er din fortolkning af hvad livet er. Hvorfor ikke også gøre det til hvad dit arbejdsliv betyder? På begge sider af mødebordet. Nogen har 6 mdr. til at komme op med en plan, hvis I læser dette.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: